Vrijdagavond 16 september, eindelijk gingen we met de leden van de sponsorcommissie van CJVV een gezellig avondje uit. Een ontspannen avond met wat vertier en een goede hap eten (dat was ons toegezegd). Eerst verzamelen bij ’t Binnenhof voor een biertje en daarna zouden wij op de boot stappen.

31 jaar woon ik in Amersfoort en ik heb nog nooit de stad mogen bewonderen vanaf het water. 1 van onze leden is ook vrijwilliger bij de Waterlijn in Amersfoort en had een boot gereserveerd. Hij zelf zou ons ook van alle informatie voorzien, welke bij de rondvaart hoort. We kregen eerst een rondleiding in het kantoor van de Waterlijn en wat ziet het er strak uit en wat staat er een professionele vrijwilligersvereniging. De vereniging heeft 100 vrijwilligers en hiervan zijn er 75 schipper/verteller en 25 zitten op kantoor of staan in de winkel. Wat een gezonde vereniging met +/- 60.000 bezoekers per jaar! De foto’s laten zien hoe mooi Amersfoort is en ook de nodige feiten ben ik rijker geworden.

  1. Meneer Cohen die als eerste toiletten in huis bouwde!
  2. De tweelingboom die is ontstaan vanuit een eikel en een kastanje
  3. De emmers water die werden getakeld uit de gracht voor de varkensmarkt
  4. De oude Drie Ringen brouwerij
  5. Johan van Oldenbarnevelt, inwoner Amersfoort en oprichter van de VOC

Na de informatieve boottocht door de grachten van Amersfoort, werden wij verwacht bij Restaurant Habibi in de Krommestraat. Een gezellig/sfeervol restaurant dat Oosterse gerechten reserveerd. Dit was voor mij ook een ontdekking, aangezien ik nog niet eerder van dit restaurant had gehoord en erg benieuwd was naar de diverse Oosterse gerechten. De bediening was erg vriendelijk en het eten smaakte mij goed. De avond werd ook nog opgeleukt door een traditionele buikdanseres. Deze treed met enige regelmaat op, om zo de diverse gasten te vermaken!

Een super gezellige en informatieve avond samen met de leden van de Sponsorcommissie van CJVV, ik zeg dat er een traditie is geboren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *