Zondag 7 augustus 03.45 vertrek

Alles gepakt de avond ervoor en op tijd naar bed, want we vertrekken vroeg richting onze vakantiebestemming. Paspoorten (check) Pinpas (check) Lunchpakketje (check) en al het andere wat van belang is. TomTom ingesteld, want rijden met de kaart, zoals ze dat jaren geleden gewend waren, is er voor ons niet meer bij. +/- 9 uur rijden geeft ie aan, dus we weten precies wanneer we aankomen op de plaats van bestemming.

ready to go...

En naarmate we op weg zijn, merk ik bij mezelf op dat ik ineens zaken in de gaten hou, waar ik normaliter geen aandacht aan schenk. Ik check ineens de buitentemperatuur (wordt het al warmer? :-)) en tel de caravans/sleurhutten, die ik tegenkom… Is dat iets wat dan ineens in je systeem komt, als je op vakantie gaat..? Het mooiste wat ik bij mezelf merk, is het feit dat ik een wedstrijd aanga met mijn TomTom, namelijk het inlopen op de
verwachte aankomsttijd! Bij vertrek was dat 12.45 en na 1 1/2 uur rijden is dat al 12.40! Gekscherend zeg ik tegen mijn vrouw “nog even en we rijden terug in de tijd”.

Na 2 uur te hebben gereden wisselen we elkaar af bij een benzinepomp in Kortrijk en vervolgen wij onze weg na een korte plaspauze… Spanje, here we come!

10.45 Nog 2 1/2 tot de eindbestemming, tussendoor wat korte plas Suzes gehad en al de nodige krakers gedraaid in auto. Nu THE best of THE Gipsy Kings en laten we eerlijke zijn… Met “Volare” krijg je het perfecte vakantiegevoel! Inmiddels is de temperatuur gestegen naar 19 graden en schijnt het zonnetje lekker. Gelukkig heb ik mijn zwembroek als laatste ingepakt,zodat die er direct uit kan 🙂

Om 13.45 arriveerde wij op de plaats van bestemming. Dit was Chaetau La Prade in La Prade-Basse in Frankrijk. Een prachtige chateau waar wij de nacht zouden doorbrengen om de volgende ochtend weer fris door te rijden naar onze eindbestemming. Het lag niet ver van de snelweg af, maar hier merkte je niets van. Zo rustiek en wat een prachtige/heuvelachtige omgeving. Voor mij iets te rustig, maar 1 dag kon ik nog wel uithouden 😉

Wat bleek, ik was niet de enige die het mooi vond. Mart Smeets heeft er zelf een aflevering van “De Avondetappe” opgenomen. Leuk om even terug te zien!

We hadden nog voldoende tijd om nog wat te doen, dus kregen we het advies om zeker even naar de voorloper van de Eiffeltoren te gaan kijken. Dit was het “Viaduc de Garabit” gemaakt door Gustave Eiffel

Impressie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *