Maandag 8 augustus, uitgerust en na een geweldig ontbijt ook voldaan aan het vervolg van onze reis begonnen richting onze eindbestemming! Nog een kleine 350 km naar de grens met Spanje en dan zijn we er bijna.

We komen eerst nog langs de het viaduct van Milau, dat schijnt geweldig te zijn, zei men tegen mij. En als ik eerlijk ben was dat ook wel zo. Er zijn zeven enorme brugpijlers gebouwd, waarvan de hoogste 343 meter de lucht in reikt, iets hoger dan de Eiffeltoren. Dit is de hoogste brugpijler ter wereld. En ik reed dus over de hoogste brugpijler ter wereld, dat kan niet iedereen zeggen 🙂

Viaduct van Milau

Via de ene na de andere tolweg komen we dichter bij Spanje en het gaat ons weer voorspoedig af. De wedstrijd met TomTom gaat mij goed af. Echter komen we bij Perpignan en de “Péage” om even te betalen, maar daar gaat men van 6 a 8 baans naar 2 baans. Zoals je begrijpt, gaat dat niet heel lekker, met veel verkeer. De TomTom was diegene die het laatst lachte, helaas! We hebben ruim een uur stapvoets gereden en konden hierna lekker onze weg vervolgen door Spanje heen, want in Spanje waren we inmiddels.

Dan denk je alles gehad te hebben, kom je bij Barcelona terecht en let je even niet goed op de TomTom en ik rijd dus vrolijk Barcelona in… dit kostte ons ook enige tijd om weer goed uit te komen. Maar wel alvast een voorproefje Barcelona gehad en dat neemt niemand je meer af! (zei ik maar tegen mijn vrouw)

Om 16.00 arriveren we in Cubelles en worden we hartelijk ontvangen door de verhuurster van het prachtige appartement met dakterras, wat uitzicht heeft over zee! Zoals je begrijpt, zijn we direct in onze zwemkleding gesprongen en zijn we gaan genieten van 2 weken Spanje.

Hasta la vista….