WIKI: Een diskette of floppydisk is een opslagmedium voor software dat gebruikt wordt in een computer. Het medium was vanaf de jaren tachtig tot aan het eind van de jaren negentig populair als middel voor transport van data tussen verschillende computers of als extern geheugen.

Gisteravond moest ik van de vrouw des huizes, de rest van de kast opruimen omdat het mijn “troep” zou zijn! Na lekker 2 uur gesport te hebben en een goede maaltijd te hebben genuttigd, ben ik vol goede moed aan de slag gegaan. Maar wat bewaard een mens veel rotzooi zeg… een kleine opsomming van wat ik ben tegengekomen:

  1. Een nieuw ingepakte rugtas
  2. Een VHS Videorecorder + afstandsbediening
  3. 2 lege doosjes Cohibas
  4. Het Kattenbroekerspel
  5. Heineken dienblad
  6. Installatie diskettes en handleidingen van reeds verbannen PC
  7. Opbergbox voor 3½ inchdiskettes
  8. etc…….

Waar ik het meest over verbaast was, was toch wel de opbergbox met diskettes. Het lijkt wel lichtjaren geleden dat wij deze nog hebben gebruikt en nu heb je niet eens meer de mogelijkheid met de huidige PC’s 🙂

Ik werk zelf al een tijd bij AFAS en nu kwam ik toch ook een installatie setje tegen van AFAS DOS welke is aangemaakt op 14-09-2000, vlak na mijn in dienst treding. Tegenwoordig downloaden we programma’s, maar toen ging dat met 4 diskettes voor de volledige DOS versie. Als er een nieuwere versie uitkwam, moesten wij zelf handmatig deze diskettes “branden” en ook het etiket bedrukken. Dit duurde +/- 10 minuten per setje, als alles goed ging en het appparaat niet vastliep.

Waar heb ik het dan over, voor diegene die denken van… DISKETTES???