Vrijdag de 13e… je zou zeggen, hier gaat het al mis! Maar niets van dat alles is waar, dit zou een dag worden om nooit te vergeten. Deze dag was voor de meeste van ons een standaard werkdag, met hier en daar koffie over de broek of struikelen over stoeptegel en dat alles om dat het vrijdag de 13e was.

De Wissels

Voor de spelers van CJVV 3 was het de mooiste dag van dit voetbalseizoen en misschien wel voor sommigen onder ons de mooiste van hun gehele carriere. Het afgelopen seizoen liep naast de reguliere competitie ook de KNVB Beker competitie. Normaliter komen wij niet door de eerste fase heen, maar dit jaar liep het anders. Via Montfoort 4, Hercules 2, IJFC 4, Woudenberg 3, Geinoord 3 én Spakenburg 3 is CJVV 3 in de finale gekomen van de KNVB-beker.

Om 17.00 vertrokken we per bus naar Uithoorn waar we moesten spelen op de velden van Legmeervogels. Er waren broodjes geregeld en een lekker glaasje melk erbij 🙂 Na een uurtje rijden kwamen wij aan op het sportpark. Op dat moment kwam onze leidster (die alles tot in de puntjes had geregeld) erachter dat zij de spelerspassen was vergeten (een kleinigheidje op vrijdag de 13e) Na diverse telefoontjes, waren de spelerspassen er op tijd!

Met een selectie van 18 spelers begonnen we aan dit geweldige avontuur, echter verging het lachen ons snel! We gingen de rust in met een 0-3 achterstand. Deze stand was op basis van de eerste helft terecht, echter moesten wij wel uit een ander kraantje gaan tappen, wilde we er nog een leuk terugreis van maken met de bus. Na de rust stonden de koppen weer dezelfde kant op en straalde we plezier en energie uit. Verliezen konden we voor ons gevoel niet, want zover komen in de KNVB beker is al een prestatie opzich.

Ikzelf mocht ook nog 25 minuten meedoen. Dit was namelijk mijn laatste wedstrijd die ik voorlopig heb gevoetbalt. Ik stop er minimaal 1 seizoen mee en daarom was het natuurlijk geweldig dat ik ook nog spelminuten kreeg. Van onze aanvoerder (die er uit ging voor mij) kreeg ik de aanvoerderband overhandigd en mocht ik het team op sleeptouw nemen.

Gelukkig kon ik de ploeg, trainers en supporters wat teruggeven in de vorm van een doelpunt. Vanaf een meter of 35 schoot ik de bal hard achter de touwen. Daarbij moet ik wel eerlijk vermeldenb dat dit poging 3 was en 3x is scheepsrecht! Na 90 minuten stapten we  met 1-3 van het veld. Een prima 2e helft en het voelde als een overwinning. We werden gehuldigd op een heus podium en brachten het clublied van CJVV ter gehoren.

Het team op het podium

 Tevreden vertrokken we huiswaarts met de bus en de nodige versnaperingen aan boord. Iedereen bedankt voor deze geweldige belevenis en ik hoop in de toekomst weer terug te keren op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *