Of je nu een vereniging, stichting of wat dan ook bent! Je kunt alleen successen behalen met voldoende vrijwilligers. Want wie herkent het niet… Geweldige ideeën altijd, maar niet voldoende mensen om dit uit te voeren. En denk nu niet, dat als je dit stuk hebt doorgelezen, ik jou daar een oplossing voor heb gegeven. Wat ik wel ga doen, is jullie meenemen naar de vereniging waar ik zelf mag voetballen en diverse taken uitvoer, als vrijwilliger.

Eerst in het kort wat over CJVV:

Opgericht in 1920 als CVV wat later is dit gewijzigd in Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging.

– De grootste christelijke sportvereniging van Amersfoort. Dit betekent dat bestuur en leden Bijbelse normen en waarden respecteren en dat er niet wordt gespeeld op zondagen en (eerste) christelijke feestdagen.

– Er is veel aandacht voor handhaving van normen en waarden. Er zijn duidelijke gedragsregels. Voor leden die zich hieraan niet wensen te houden, is er -nadat zij en waar het gaat om jeugdleden ook hun ouders, eerst zijn gewaarschuwd- geen plaats binnen CJVV.

Want hoe doet een vereniging als CJVV dit?

In het kort zal ik het proberen uit te leggen, hoe wij dit aanpakken. Als eerste hebben wij er 1 bestuurder voor aangewezen die de tak “vrijwilligers” in haar portefeuille heeft. Hiermee hebben wij het binnen de vereniging op het hoogste niveau vastgelegd. Daaronder zit een vrijwilligers commissie die ervoor zorgt dat het vrijwilligersbeleid (actief sinds seizoen 2010-2011) wordt uitgevoerd. Het vrijwilligersbeleid houdt in dat de senioren voorafgaand aan ieder seizoen € 40,- betalen. Na het uitvoeren van minimaal 8 uur vrijwilligers werk (dat betreffende seizoen) zal de € 40,- worden teruggestort! De vrijwilligerscommissie zorgt ervoor dat alle senioren worden ingepland (na vrijwillige opgave) bij de gewenste taak.

Wij zien dat dit vernieuwde beleid heeft geresulteerd in een aanwas van meer vrijwilligers en dat is waarvoor we het doen! En daarbij, de senioren die geen vrijwilligerswerk doen, sponsoren dus wel de vrijwilligerspot met € 40,- per seizoen. Dit is niet ons streven, maar wel een bijkomend voordeel. Wij gebruiken deze financiën om onze vrijwilligers naar cursussen te sturen of activiteiten te bekostigen.

Dit jaar hebben wij voor het eerst een aparte avond georganiseerd voor alle vrijwilligers. Dit vrijwilligersfeest vond afgelopen zaterdag plaats en zal een ware traditie gaan worden. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst is ook de vrijwilliger van het jaar 2010 & 2011 bekend gemaakt! Hierover leest u meer op onze website. De avond werd opgeleukt door diverse optredens van Jerick van de FeestKanjer

Op de facebook pagina van CJVV kan je verdere sfeerimpressie krijgen van de feestavond!

Iedereen die erbij was… BEDANKT!