Vrijdag 17 december, niets bijzonders aan, zou je zeggen! Maar niets is wat het blijkt, we hebben ons de hele week al opgemaakt voor ons jaarlijkse uitje naar Amsterdam. Een echte traditie, die we al ruim 10 jaar volhouden. Ieder jaar standaard de vrijdag voor Kerst, dat we naar Amsterdam gaan om hier met de mannen een gezelige dag te beleven. Omdat de vrijdag voor Kerst nu echt 1 dag van tevoren viel, hebben we onze traditie 1 week vervroegd.

’s Ochtends eerst heerlijk ontbeten bij mijn zwager met mijn maatje Maarten en de sfeer zat er direct al goed in. Om 12.00 verzamelen op het station in Amersfoort voor de “barre” tocht naar Amsterdam. Barre tocht, omdat het begon te sneeuwen en we dan allemaal weten wat er in Nederland gebeurt. Het hele openbare vervoer op zijn gat. We zijn dus snel naar het Station gefietst en hebben de trein gepakt naar Amsterdam Centraal, nu deze nog reed. En het eerste wat we te horen kregen toen we arriveerde in Amsterdam, was dat de treinen vanaf 14.00 niet meer zouden rijden. Op dat moment geen probleem, want voorlopig zaten wij nog wel in Amsterdam.

 

Maar het blijft altijd vreemd, dat wij in Nederland het niet voor elkaar krijgen om alles goed geregeld te krijgen, als het weer omslaat. Dit terwijl er van te voren was aangegeven dat alles geregeld zou zijn door ProRail. Niets bleek minder waar, tijdens de eerste sneeuwbuien van 2010. Hoe zou dat gaan in landen als Oostenrijk en Zwitserland,waar dit weerbeeld vaker voor komt?

We zijn begonnen in de Old Sailor en zijn hierna doorgegaan naar het Rembrandsplein, maar door de barre weersomstandigheden duurde deze gezellige wandeling langer dan verwacht. En wat zijn die jongens dan ineens weer klein, als ze in de sneeuw spelen 🙂 Na een lange dag Amsterdam zijn we gelukkig met een trein die nog reed moe, maar voldaan teruggekeerd in Amersfoort.

Op naar vrijdag 23 december 2011 en voor nu iedereen hele fijne dagen toegewenst!

p.s. De NS heeft het goed opgepakt, door ook actief met al haar klanten het gesprek aan te gaan en problemen op te lossen! Dit via het officiele Twitter Account van de NS (NS_Online)