Lekker een weekend weg, ver van iedereen vandaan en alleen met diegene die je lief zijn! Dat was de insteek van het Sinterklaas weekend. Een weekend naar België (Ardennen) om daar met elkaar heerlijk te genieten van alles wat België en de C1000 heeft te bieden :-). Daarbij ook het Sinterklaasfeest wat eens niet op een standaard wijze werd gevierd.

Het was de bedoeling dat je van spullen uit de natuur (hout, bladeren etc..) een surprise ging maken en dit dus niet thuis al hoefde te doen. Zo gezegd is zo gedaan…. dachten wij! Maar als alles om je heen wit is en niet bruikbaar is door de sneeuw, dan zal er iets anders verzonnen moeten worden. Gelukkig was de “KlusKist” mee, waarin het nodige materiaal zat om wat van in elkaar te knutselen. Iedereen dus lekker aan de bak in het huisje met zijn of haar surprise. Ik (zei de gek) en mijn zwager gingen lekker naar buiten om te kijken of wij iets van de sneeuw konden maken. We hebben eerst maar eens een grote berg op de tafel gegooid en naar gelang kregen we het lunineuze idee om er een gezicht van te maken en dan van diegeen die hij had geloot. Afijn, na ruim 1 uur stond er een mooie kop op tafel en waren wij de enige die een surprise hadden gemaakt met behulp van moeder natuur 🙂

De Kop!

Na een lang weekend gezelligheid en vertier stond de zondag nog als laatste dag om nog wat leuke dingen te doen en dan rond de klok van 18.30 naar huis te rijden. Maar ’s ochtends werden we wakker met een nieuw pak sneeuw, wat niet voldoende was volgens mijn schoonmoeder (ik hoor het haar nog zeggen). Wij wilden met de auto nog ergens heen rijden, maar wat bleek (inmiddels was het weer gaan sneeuwen), de auto’s kwamen niet voor- of achteruit. We waren met 3 auto’s en 2 daarvan hadden geen winterbanden en die kwamen nu goed van pas. We (de mannen) zijn op verkenning gegaan met de auto met winterbanden en kwamen tot de conclusie, dat de strooiwagens in geen velden of wegen waren te bekennen en dat er zelfs op de snelweg nog niet (minimaal) was gestrooid. Sneeuwkettingen waren niet te vinden, maar we wilden het wel proberen.

Dus in plaats van 18.30 werd het 15.30. Alles ingepakt en nog 1 goede laatste maaltijd naar binnen en al het proviand verdelen over de auto’s, want stel je komt vast te zitten…?

In het kort gebeurde het volgende:

  1. Iedereen zat in de juiste auto
  2. Niemand (zonder winterbanden) kwam vooruit
  3. Iedereen ging helpen duwen
  4. Er werd veel gelachen..
  5. Het bleef sneeuwen
  6. Er werd nog steeds niet gestrooid
  7. Tractor van de boer moest ons naar de hoofdweg slepen
  8. Na veel ellende om 21.30 thuis

Duwen

Tractor

Een heerlijk weekend, waar de sneeuw een grote rol heeft gespeeld en achteraf gelukkig geen vervelende rol!