Afgelopen zaterdag was het dan zover, AZ – Heerenveen in een uitverkocht AFAS Stadion! Maar wat is daar nu zo speciaal aan? Het stadion zit altijd vol met enthousiaste AZ aanhangers! Deze dag werd de AFAS/AZ Sjaal uitgedeeld aan alle supporters. De supporters konden zelf via internet stemmen op 1 van de 3 sjaals, die AFAS en AZ hadden ontworpen. Met 59% van de stemmen heeft deze sjaal gewonnen.

Vanuit Leusden gingen ruim 40 collega’s/familie en vrienden in de AZ-spelers bus naar Alkmaar. Al deze enthousiastelingen hadden zich aangeboden om als vrijwilliger de 17.000 sjaals uit te delen. Om 17.30 gingen de hekken open en voor die tijd moesten we ervoor zorgen dat we alles goed was voorbereid. We hebben alle dozen geopend en de sjaals al uit de verpakking gehaald om zo weer tijd te besparen en de AZ supporters snel te kunnen voorzien van en warme sjaal. En deze warme sjaal kwam van pas, met temperaturen van rond het vriespunt.

De reacties van de supporters waren 1 voor 1 allemaal geweldig, een kleine greep uit de reacties:

  • YES, eindelijk de sjaal waarop ik had gestemd
  • Is het nu al Sinterklaas?
  • Mijn oude al expres thuis gelaten, voor deze nieuwe
  • Is ie gratis? geweldig…

Ook Dirk Scheeringa nam enthousiast de sjaal in ontvangst om vervolgens op de tribune plaats te nemen. Wij hebben er allemaal erg veel plezier aan beleefd en hopen dat AZ dit jaar een geweldig seizoen gaat draaien. Wellicht een leuk idee voor volgend om AFAS/AZ handschoenen te maken, die hadden we best kunnen gebruiken tijdens het uitdelen.

Henk en Gert