Donderdag 4 november, de dag begint lekker, want het regende en de bladeren vielen onstuimig van de bomen. Dat mag de pret niet drukken en bij mij zeker niet, want vandaag staat het FirstClass congres op het programma en dat is een jaarlijks terugkerende traditie voor deze klantengroep. Waarom is het dan zo speciaal en ben ik zo goed gehumeurd? Nou dat komt door de media en alle recensies over het musicalstuk waar wij heen gaan, namelijk “Soldaat van Oranje“.

De kledingvoorschriften zijn voor deze dag “Business casual” en wij (FirstClass Support en ik) hoeven dus voor 1 keer geen stropdas om, zoals we dit gewend zijn op Support. We vertrekken opgetogen om 13.30 richting Katwijk waar de musical wordt gehouden op Vliegbasis Valkenburg in de Theaterhangaar. Rond 15.00 arriveren wij en staat het geheel er erg verlaten bij, we zijn niet de eersten want er zijn al meer collega’s. We worden vriendelijk ontvangen door de organisatie en langzaamaan druppelen alle collega’s binnen en praten we bij onder het genot van een kop koffie of glaasje jus. Rond 15.45 komen de eerste klanten binnen en wordt het gezellig  met het weerzien van bekende Accountmanagers, Consultancymanagers en natuurlijk de mannen van FirstClass Support.

Rond de klok van 16.00 gaan we de theaterhangaar in om naar het verhaal te luisteren van Piet Mars (Lid RvB) en Bas van der Veldt (CEO). Er wordt gestart met de sheet waar vorig jaar mee is afgesloten “Vertrouwen”, want waar zijn we zonder een goede vertrouwensband tussen klant en leverancier… Piet wist de zaal ook deelgenoot te maken van mijn FAAL actie, namelijk die van 4 1/2 maand gestopt met roken om vervolgens toch weer naar de sigaret te grijpen, het zet je toch wel aan het denken…

Piet Mars

Na dit optreden zijn wij terug naar de ontvangstzaal gegaan en hier wachtte een heerlijk drankje op ons, waarna we werden verzocht aan tafel plaats te nemen om te genieten van een heerlijk diner. En wat leuk om dan de enthousiaste verhalen van onze klanten te horen over de huidige gang van zaken en natuurlijk die van FirstClass Support. Natuurlijk zijn er altijd punten die verbeterd kunnen worden, maar als je het groso modo goed doet, dan geeft dat de burger weer moed.

Wat opviel toen we al binnen kwamen, was het gekraak en het heen en weer gaan van het gebouw, want dat het flink waaide was binnen ook zo nu en dan te merken. En dan zal je roken en moet je het balkon op om aan je verslaving te werken, nou dat is geen pretje. Hoewel we er wel het allerbeste van hebben gemaakt, dat getuigd onderstaande foto!

vlnr: Hans de Zwaan, Gert van Assen en Dennis van Dijk

Om 20.00 begon het spektakel en ik kan daar heel veel over vertellen, maar het beste, na het lezen van de recensies is om het zelf te ervaren en naar 1 van de voorstellingen te gaan. Je wordt er volledig ingezogen en bent deelgenoot van het verhaal.

Kaarten bestellen doe je hier!