Na een week van afwezigheid ben ik gisteren weer begonnen met werken. En normaliter maakt dit niets uit, maar als er een temperatuur verschil is van ruim 20 graden, dan is dat wennen! We zijn heerlijk een week naar “Sharm el-Sheikh” geweest en hebben genoten van al het goede wat dit land je biedt ==> Zon, Zee, Strand en All Inclusive

Dit was mijn eerste vakantie op een All Inclusive resort en was erg benieuwd hoe mij dit ging bevallen. Het was een ***** Resort, dus de verwachtingen waren hoog! De ontvangst was prima en alles liep op rolletjes, Tassen worden gedragen, inchecken gaat vlot, je wordt begeleid naar je kamer, je tassen worden naar kamer gebracht. Het begin was dus goed…

Resort in Egypte

 

We kwamen ’s avonds (21.00) aan, dus het was meteen wat luchtigs aantrekken en op naar het restaurant, want je kon tot 22.00 eten. Onderweg naar het restaurant, viel het op dat alles er erg mooi bij stond en goed verzorgd. Met de lichtjes zag het resort er erg imponerend uit. Maar hoe zou het er overdag uitzien…? Wat tijdens het eten opviel, is de vele medewerkers die er rondlopen, soms dacht je dat er meer medewerkers dan gasten waren. Het is hier echt “meters” maken en rap ook.

De volgende dag vroeg op (08.00) want we moesten de handdoeken op de bedjes leggen, maar wat schepte mijn verbazing alles was al bezet. Hoe vroeg zou je dan opmoeten, vroeg ik mij af, het is toch vakantie? Dan maar lekker op onze handdoek bij de zee, minder comfortabel dan zo’n heerlijk ligbed, maar goed! Gedurende de dag kwamen we in gesprek met een stel uit Engeland en van hen begrepen wij , dat we er vroeg bij moeten zijn ’s ochtends (+/- 06.30),  wilde we een ligbedje hebben! Ik dus de volgende ochtend om +/- 07.00 met mijn slaaphoofd richting het strand, want 06.30 ging me echt te ver. Bleek gewoon weer bijna alles vol te zijn, gelukkig nog 2 bedjes gevonden bij de zee. Na het ontbijt, liep ik trots voorop om aan mijn vrouw te laten zien, dat ik een geweldige plaats had geregeld voor ons en de bedjes…. en toen begon het!

  1. Na nog wat uurtjes te hebben gelegen, had ik het gevoel dat er een paar ogen in mijn rug priemde en ja hoor, dat was ook zo. Een niet zo’n vrolijk kijkend Duitse dame, was ergens niet over geamuseerd. Wat bleek… haar man was al om 06.00 naar het strand gelopen om de bedjes te reserveren en wij zaten nu voor hen en dat belemmerde het uitzicht naar de zee en zij was hier zeer ontstemd over! ik heb aangegeven dat ik om 06.30 hier was en toen twee vrij bedjes hier heb neergezet, het is een openbaar strand, toch?
  2. De volgende dag weer op deze A-locatie plaatsgenomen en toen hadden wij andere buren, wat dames uit Rusland met hun kinderen. Op het eerste gezicht een heel leuk gezin en gezellig (praatte wel erg hard en luid). Maar… niets is wat het lijkt. Wederom op dit openbare strand van dit geweldige resort vielen wij in de volgende verbazing. Er kwam een medewerker van het strandpaviljoen naar ons toe, met de boodschap (van de Russen) of wij niet meer wilde roken, want zo konden zij de “Seabreeze” niet ruiken. Toen kwam de Russin er zelf bij, wat ze in eerste instantie niet zelf durfde te zeggen/vragen en begin te klagen over de rook. Hoe erg kan dit zijn bij Windkracht 5 a 6?

Affijn we hebben 1 geweldige week gehad en wat ons is opgevallen zijn de volgende zaken:

  • Egyptenaren werken veel (meer dan 10 uur per dag) voor weinig (gemiddeld € 30,- in de maand);
  • Op een All Inclusive Resort maken ze meters en wordt de kwaliteit wel eens uit het ook verloren;
  • Voor een goede fooi, doen ze veel voor je!;
  • Sharm el Sheikh alleen maar floreert door het toerisme;
  • Buiten de rersorts alles dor en droog is;
  • De Egyptenaren gladde jongens zijn;
  • De kwaliteit vanhet eten en drinken, niet is zoals we hadden verwacht!

Volgend jaar, toch maar weer lekker appartement aan de kust in Spanje…?