Zo op het eerste gezicht een doorsnee vrijdag, maar niets is wat het lijkt! Om 08.00 zit ik achter mijn bureau en begin mijn dag door te nemen, e-mail wegwerken, workflows strak trekken, afdeling op scherp zetten 🙂 en weer de nodige energy boost over de afdeling heen gooien. Dan krijg ik een reminder rond de klok van 08.30 “Meedraaien Support” en dat 3x. En dringt het tot mij door, we worden vandaag bijgestaan door 1x directielid en 2 middenkaderleden.

Maar wat houd dat in “Meedraaien Support”? Het is 1 jaar geleden begonnen met Bas van der Veldt, onze CEO van AFAS ERP Software. Die wilde graag een keer meedraaien op Support en dan als volwaardig Supportmember. Dit is uitgegroeid tot een terugkomend item voor ieder Directielid en Middenkader lid. 1 dag per jaar draaien zij een dag mee op de afdeling Support. Op deze manier willen wij de nodige draagvlakken creëren en meer inzicht geven in het Support proces! Want wat is het nu precies dat Support iedere dag doet?

Vandaag draaien Rolf de Jong (Directeur Architecture & Innovation (CTO)), Geert Nieland (Manager Personeelszaken) en Machiel de Graaf (Manager Architecture & Innovation) een dag mee op de afdeling Support.

  • Geert draait mee in het Team HRM/Payroll, dit is waar hij ook dagelijks veel mee van doen heeft;
  • Rolf draait met in het Team Small Business (SB), welke zaken loopt nu een SB klant tegenaan;
  • Machiel draait mee in het Team Techniek, vanuit zijn rol is hij nieuwsgierig naar de technische inhoud van profit.

 Zij worden begeleid door een toegewezen Buddy en die zal ze introduceren met het Support vak. Na een introductie van Support en alles wat erbij komt kijken, gaan zij zelf aan de telefoon.

Machiel de Graaf

Rolf de Jong

Geert Nieland

Als verantwoordelijke van de afdeling Support ben ik zeer blij met deze ontwikkeling binnen AFAS, want in veel bedrijven zijn de Contact Centers vaak nog ondergeschoven kindjes en hier is dit niet meer aan de orde. We zijn uitgegroeid tot een professionele afdeling, die continu in beweging is!

Wij zullen altijd blijven werken aan het vraagstuk: “Hoe kan onze klant op een nog hoger niveau worden bediend?”