Donderdagochtend, lekker wakker geworden nu aan mijn café au lait,  e-mail aan het wegwerken en mijn workflows strak trekken. Dan ineens uit het niets geeft één van de Procesleiders bij mij aan, dat het 2 jaar geleden is. Nouuuu, als je iemand aan het denken kan zetten met zo’n opmerking, dan ben ik het wel.

  1. Zijn verkering?
  2. Zijn laatste sigaret?
  3. NCCA Award, neeee.. dat was in 2005

Gelukkig laat hij mij niet te lang in het ongewisse en geeft dan het verlossende woord: “Zijn wij niet vandaag 2 jaar Procesleider bij Support“? We duiken de agenda’s in en ja hoor, vandaag precies 2 jaar geleden zijn de Procesleiders van AFAS Support officieel aangesteld.

Niet zo bijzonder zou je zeggen, maar ik kan je verzekeren, dat is het wel! Wanneer je van een traditionele 1e en 2e lijn zonder Procesleiders, overgaat naar een afdeling met specialisaties en per specialisatie een Procesleider, dan komt er voldoende op je af. Starten met een nieuwe werkwijze, nieuwe werkplek, nieuwe processen, één specialisatie, 1 Team, maar wel 1 afdeling blijven.

Ik kan je zeggen dat wij de afgelopen 2 jaar sinds deze wijziging veel hebben meegemaakt en juist veel hebben geleerd en dan vooral van elkaar. De Procesleiders als verantwoordelijke van 1 team, het vormen van dit team, zorgen voor eensgezindheid en voor de juiste attitude. Al deze zaken hebben de Procesleiders zich eigen gemaakt en een ieder van hen is nu uniek op zijn/haar eigen manier. Want niets is er lastiger dan tussen je mensen en de Manager staan. Ikzelf kan het weten en niets is er leuker dan samen met de Procesleiders hierover te sparren en om van elkaar te leren. Zonder goede/juiste Procesleiders had AFAS Support niet de stappen vooruit kunnen maken, zoals deze nu zijn gemaakt. Het is belangrijk dat ik de Procesleiders, de ruimte geef om zich te kunnen ontwikkelen, doe wat goed voelt en je weet best wanneer je iets moet overleggen of niet! En natuurlijk gaan ze eens plat, maar daar komen we als afdeling/team alleen maar sterker uit!

Ik ben erg blij met en trots op de Procesleiders van AFAS Support en hoop nog lang van hen te kunnen genieten binnen AFAS.

p.s. de 2 jaar zijn voorbij gevlogen!

Afdeling AFAS Support